WordPress Gereedschap

Tools is een menutabblad in de zijbalk van WordPress-beheerders. Het bevat tools om enkele niet-routinematige beheertaken uit te voeren. Bij elke installatie van WordPress zijn er vijf opties.

Beschikbare hulpmiddelen

De eerste is “Beschikbare hulpmiddelen”. Onder deze sectie is er een bookmarklet genaamd Press This waarmee u snel kunt posten en publiceren door middel van een favorietentoets in de browser. Direct daaronder is er een conversiescript voor categorieën naar tags dat u naar het scherm Tools Importeren brengt.

Importeren en exporteren

Als u terugkijkt naar het vervolgkeuzemenu Tools, ziet u de tabbladen Importeren en Exporteren direct onder het tabblad Beschikbare tools.

Met deze import- en exporttools kan WordPress gegevens importeren en exporteren van en naar andere contentmanagementsystemen. De importtool bevat scripts om gegevens uit andere Content Management Systemen in WordPress te importeren. Als je een website op Blogger, Movable Type of zelfs een andere WordPress-site hebt, kun je elk van de scripts die je nodig hebt op deze pagina installeren. Met deze scripts kunt u uw inhoud importeren vanuit elk inhoudbeheersysteem dat u hebt opgegeven. Zoals eerder vermeld, is het andere script dat u op deze pagina vindt het conversiescript voor categorieën naar tags.