Website updaten/bijwerken

Belangrijk: Voordat je gaat updaten, maak een backup van je database en bestanden. Wij hebben hierover een handleiding of vraag support aan.

Update WordPress via het Dashboard

Nadat u de bovenstaande voorzorgsmaatregelen heeft genomen, is het tijd om WordPress te upgraden. Als er een update beschikbaar is, zie je een melding bovenaan je dashboard, zoals hieronder weergegeven.

Ga naar Dashboard> Updates of klik op Update nu om naar het scherm Updates te gaan en het proces te starten.

Als u de melding niet ziet of als de updatelijst leeg is, maar u weet dat er een nieuwe versie van WordPress beschikbaar is, klikt u op Nogmaals controleren om de lijst te vernieuwen. Wanneer de update verschijnt, klikt u op Nu bijwerken om WordPress bij te werken.

Dat is het! Wanneer het proces is voltooid, ontvang je een welkomstbericht om je te laten weten dat je WordPress succesvol hebt geüpgraded. Verlaat dit scherm en neem een paar minuten de tijd om door te klikken en uw site te testen om er zeker van te zijn dat pagina’s correct worden weergegeven en dat deze naar verwachting functioneert.

Nu zie je het volgende scherm:

Plugin Update

Staat op dezelfde pagina Dashboard -> Updates. Scroll je naar onder todat je het kopje “Plugins” ziet.

Thema Update

Staat ook op dezelfde pagina, je gaat naar Dashboard -> Updates. Scroll je helemaal naar onder todat je het kopje “Thema’s” ziet.