SEO instellingen

Let op: Google indexeert uw site nooit rechtstreeks en bezoekt uw site slechts eens in de paar weken om te “controleren” op eventuele wijzigingen. Daarom zie je de wijzigingen die je aanbrengt altijd pas na een paar dagen/weken in de zoekresultaten.

On page pagina optimaliseren

 

Waarom on page factoren? Je wilt je pagina immers zo relevant mogelijk maken voor je doelgroep, in het kort komt het erop neer dat de content op de pagina precies aansluit bij de zoekopdracht.

Dus de zoekwoorden die je doelgroep gebruikt. Daarbij laat je ook je zoekwoord op diverse plekken naar voren komen.

Om On page functie activeren ga je naar Divi > Thema opties > SEO en schakel het in.

Let op: Als je een SEO plugin heb, is deze artikel niet relevant voor je.

SEO titel

 

Hier vul je pagina title in, als je dit leeg laat index hij de eerste kop als Title of die van in de instellingen van WordPress staat.

SEO meta beschrijving

De SEO meta beschrijving is een beschrijvende tekst van maximaal 160 karakters op je pagina. In deze tekst zorgt u ervoor dat het trefwoord wordt geretourneerd zoals eerder is ingevoerd. Deze tekst wordt weergegeven in zoekresultaten maar soms kiest Google ervoor deze tekst niet weer te geven en toont de eerste alinea van uw daadwerkelijke pagina in de zoekresultaten.

SEO trefwoorden

Hier vult u enkele trefwoorden in om de zoekmachines meer duidelijkheid te geven over het onderwerp van de pagina. Vooreeld: website, handleiding, webshop.

Andere SEO plugin?

Dat kan! er zijn andere SEO plugins om je website beter vindbaar te maken zoals: Yoast SEO.